Cabriolet
Simca 8 Sport Cabriolet
Cabriolet

De Simca 8 Sport verscheen in 1949, zijn elegante carrosserie is een ontwerp van Battista "Pinin" Farina (die zijn naam in 1961 veranderde in Pininfarina), die de coupés en cabriolets ontwierp op basis van de Fiat 1100C. Farina gebruikte bijna identieke lijnen voor de Cisitalia 202 en de Ferrari 166 Inter Stabilimenti Farina. Cisitalia 202 Cabriolet (Photo Credit: sportcardigest) Ferrari 166 Inter Stabilimenti Farina (Photo Credit: Autoblog) Dat laatste veroorzaakte ook enige controverse met Enzo Ferrari, omdat il Commendatore niet zo blij was met de gelijkenis. Het Franse Facel S.A. (die de Facel Vega kort daarna in de jaren '50 zou maken) maakte de aluminium carrosserieën voor de Simca 8 Sport coupés en cabriolets. In 1950 werd de capaciteit van de motor verhoogd van 1100 tot 1221 cc, en kreeg een extra twee (ja, twee!) paardenkrachten.

Cabriolet

Deze auto werd in 1992 gevonden in de Verenigde Staten (Wisconsin) en een slechte staat teruggebracht naar Europa voordat de huidige eigenaar aan dit project begon.

Cabriolet

De eigenaar ontdekte al snel dat een restauratie van zo'n auto veel gecompliceerder zou zijn dan die van een jongere Simca. Niet alleen vanwege het meer gespecialiseerde vakmanschap dat nodig is om met de dunne aluminium carrosserie te werken, maar ook omdat je de onderdelen niet gewoon kunt bestellen uit een catalogus. Er zijn niet genoeg van deze auto’s om het voor bedrijven rendabel te maken om oude delen opnieuw te maken. Je moet vinden wat je nodig hebt of anders zelf maken.

Cabriolet

Het heeft bijna 10 jaar geduurd om deze Simca van de grond opnieuw op te bouwen. Hij is niet helemaal origineel meer. Er zit onder andere een andere motor in, een Simca Rush 1301 motor, deze is sterker en waardoor de auto aardig kan meekomen in het verkeer, wat wel zo veilig is tegenwoordig. Verder zijn enige delen zelf gemaakt, omdat de auto incompleet was en onderdelen moeilijk te krijgen zijn. Bij deze auto zijn naast de carrosserie het kofferdeksel en motorkap ook van aluminium. Alleen de deuren zijn van staal. Ongeveer 4 jaar geleden is hij op de weg gekomen. In deze periode heeft de auto in Europa aan veel evenementen deel genomen en prijzen in de wacht gesleept. Een verdiende beloning voor het vele werk.

Cabriolet

Technische gegevens

Simca 8 Sport
Bouwjaar
1951
Motor
Rush 4 cilinder in lijn
Inhoud
1.290 cc
Boring x slag
74 x 75 mm
Vermogen
55 pk bij 5.200 omw/min
LXBXH
410 x 155 x 130 cm
Gewicht
900 kg
Wielbasis
242 cm
Ontwerper
Battista "Pinin" Farina
Productie aantal 1948-1954 van de 8 en 9 Sport
4.822
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Cabriolet
Bekijk de video:
Cabriolet

Hebt u belangstelling? Stuur een mail

© Kucarfa B.V.