Porsche Singer
Porsche 911 SC SIG
Porsche Singer
Dit is een prachtige Porsche SIG (vernoemd naar zijn kleur: Solid Irish Green) die is geïnspireerd door de Amerikaanse Singer 911’s. Deze Porsche heeft moderne techniek, geschikt voor langere ritten met de looks van de beginjaren van de 911.

De 3.0 SC heeft een retrolook gekregen door de stalen turboschermen en de strakke (pre-1973) bumpers. Erg mooi is de aanpaste stalen motorkap. De auto is afgewerkt in de gewaagde kleur Solid Irish Green. De afwerking is in een retrostijl uitgevoerd met verchroomde raamlijsten, spiegels, inlaat roosters en handgrepen en 911R achterlichten. De bumper rozetten op de achterbumper zijn gespoten in kleur zoals bij de “lightweight” race uitvoeringen uit de vroege 70-er jaren.

Als je onder de indruk bent van de buitenzijde, wacht tot je het interieur hebt gezien. De knusse cockpit is fraai en smaakvol afgewerkt. De bekleding van de originele Recaros’s is uitgevoerd met het in de zeventiger jaren populaire zwart/witte Pepita i.c.m. zwart leer en bijpassende deurpanelen en achterbank. Het stuur is een fraaie Momo Prototipo met “basketweave” bekleding voor het dashboard. Een retrolook radio, voorzien van moderne snufjes stuurt de omvangrijke high-end audio installatie aan welke onzichtbaar is weggewerkt. De zwarte kleur zien we terug in de weelderige lederen afwerking van de bagageruimte.

Het onderstel is aangepast met rondom Bilstein schokdempers en 16”Fuchswielen. Aan de voorzijde werden de remmen van een 964 gemonteerd. De motor is een standaard 3.0, herbouwd en gemoderniseerd. Het uitlaatsysteem doet denken aan een RSR en er zijn andere warmtewisselaars gemonteerd. Het geluidsniveau blijft ook bij hoge snelheden aangenaam, de achter je stampende boxer is uiteraard goed te horen, maar die hoef je nooit te overschreeuwen.

De auto stond uitvoerig beschreven in het oktober ’14 nummer van Porsche Scene Live.
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
Bekijk de video:
Porsche Singer
Porsche Singer
Porsche Singer
© Kucarfa B.V. Photo credit: Anita Reynders