Vignale
Fiat 1300S Coupe Vignale
Vignale

Deze kleine coupé, gebouwd door de carrosseriefabriek Vignale in het midden van de jaren zestig, was gebaseerd op het chassis en de motor van de Fiat 1300 Berlina (sedan). Het was een goedkope manier om zich te onderscheiden van de menigte dankzij het ontwerp van Michelotti.

Vignale

De jaren vijftig waren moeilijke tijden voor de carrosseriebouwers die hun modellen nog met de hand bouwden. Velen, als Saoutchik in Frankrijk, werden gedwongen om te stoppen terwijl anderen overleefden door speciale ontwerpen of uit te breiden en de productie te mechaniseren. Maar bij Vignale veranderde weinig, langzaam ging hij zich toeleggen van enkele bestellingen naar grotere series. Met name de ontwerpen gebaseerd op de Fiat 600 en de versies van de Fiat Multipla zijn populair geweest.

Vignale

Rond 1960 ging Giovanni Michelotti, die ook voor andere carrosseriebouwers werkte, zich langzaam concentreren op het ontwerpen van grotere projecten, terwijl Alfredo Vignale besloot uit te breiden en zich meer te richten op gemechaniseerde massa productie. Daarom werd in augustus 1961 de “carrozzeria” verhuisd naar een nieuwe pand in Grugliasco, net buiten Turijn. In de nieuwe fabriek in Grugliasco kwam de productie pas echt op gang. De laatste Lancia Appias, de Flavia de Maserati 3500 GTV en Sebring en natuurlijk de Fiats (die later zelfs geproduceerd werden onder de eigen naam: Vignale.

Vignale

De daling van de economie in de late jaren zestig betekende het einde voor kleine carrosseriebouwers zoals Vignale. De relatief kleine schaal van de productie en erg arbeidsintensief, zelfs voor die tijd, maakte Vignale auto's te duur om te overleven. Alfredo Vignale gaf op en verkocht het bedrijf aan De Tomaso die de gebouwen gebruikte voor Ghia’s productie van de Pantera.

Vignale

Deze Vignale is de afgelopen jaren (2014 – 2019) gerestaureerd. De auto heeft nog alle bijzondere details, zoals het originele Nardi stuurwiel en de van binnenuit te openen tankklep . De auto is voorzien van een Italiaans kenteken, dus eenvoudig in Nederland of België te registreren.

Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Vignale
Bekijk de video:
Vignale

Deze auto is reeds verkocht. Wel hebben wij nog in ons aanbod:

Te koop Fiat 1300S Coupe
Coachwork by Vignale
motor: 4 cil. in lijn; 1.295 cc
               67 pk by Giannini
kleur: groen
bouwjaar: 1965
Te koop Fiat 1500 Coupe
Coachwork by Pininfarina
motor: 1.481 cc; 75 pk

kleur: blauw
bouwjaar: 1966

contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.